Elektriker i Nybro

Elektriker i Nybro – det är jag det! Jag fick uppdraget av min lärare på skrivkursen jag går att skriva lite om mig själv och vad jag gör, både på fritiden och i yrket. Som ni kanske förstår så arbetar jag som elektriker i Nybro. Huset som jag är uppväxt i och har tagit över sedan 10 år tillbaka ligger ungefär en mil utanför Nybro. Jag har aldrig haft någon önskan att flytta från Nybro där jag är född. Nybro är en jättemysig ort att bo och leva i och som elektriker så har jag jobb så det räcker men jag får åka en bit utanför Nybro ibland så klart.

Yrket elektriker

Jag har nog alltid varit intresserad av teknik, ända sedan riktigt ung ålder hjälpte jag min pappa i bilverkstan med både det ena och det andra och det visade sig att just elektroniken var jag väldigt haj på. Min pappa överlät alltid dom bilar som hade något problem med just elektroniken, till mig att laga. Där började nog min karriär som elektriker skulle jag vilja påstå. Sedan har intresset för att jobba som elektriker bara ökat. Jag valde självklart att studera elektronik både på gymnasiet och högskolan och nu arbetar jag som installationselektriker.

Elektronik som hobby

Även som hobby håller jag på med elektronik av alla de slag från högtalare och förstärkare till att installera solceller. Att hålla på med solceller är också en kul grej, jag har installerat åtskilliga solceller både på mitt egna hus men också på flera av mina vänners hus. Just för tillfället har jag ett projekt med eget vindkraftverk som jag snart är klart med. Jag hoppas kunna bli helt självförsörjande med el om några år. Då har jag lärt mig fler elsmarta saker som jag kan sätta i bruk för att spara energi och el. Kanske har jag även ett eget företag inom elektronik, vem vet.