Finns många olika kurser för bygg nu

Satt häromdagen och slösurfa framför datorn och upptäckte då något intressant. Olika kurser för bygg så som entreprenadjuridik, visuell planering och arbetsledarutbildning. Det är fascinerande hur många byggkurser det finns tillgängligt nu. När jag var lärling hade man tur om det ens fanns en byggmästare man kunde jobba under. Minns fortfarande mitt första jobb som lärling. Jag hade i uppgift att bära en massa plankor till olika delar av byggarbetsplatserna. Jag fick också testa på att köra grävmaskiner, det var nog det roligaste för en motorintresserad 19-åring, som jag då var.

Att minnas tillbaka såhär får mig verkligen att bli nostalgisk, det är inte bara första lärlingsjobbet som gör sig påmind när jag tänker tillbaka på den tiden. Allt från första stora kärleken, till hur det var att hänga med polarna på stan, dricka öl och leva livet utan bekymmer. Idag är det lite annorlunda, nu har man räkningar, lån och så klart åldern att tänka på. Jag fyller 50 nästa år, så det blir väl att ha ett jättekalas. Ska höra ifall polarna vill göra något speciellt den dagen eller veckan, polarna jag hade när jag var 19 är fortfarande en del av mitt liv.

Men men, nog med nostalgiminnen, måste åka till stan nu. Ska köpa inbyggd luftspalt & brandklassad takfot så att det inte händer en olycka nu till jul, då man har massa ljus tända. God jul!